Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote Wordpress websites

In de zoektocht naar het beste CMS wordt vaak gekeken naar welk CMS gebruikt wordt voor grote websites met veel bezoekers. Dit zijn enkele grote 'jongens' die gebruik maken van het meest gebruikte open-source CMS ter wereld; Wordpress.

foto van grote bomen

Het viel het mij op dat veel Wordpress websites bestaan uit nieuws / blog sites en dat enkele voormalig grote Wordpress websites nu werken met Drupal. Neem bijvoorbeeld www.msnbc.com, deze website heeft zo'n 6,4 miljoen bezoekers per maand en staat in veel lijstjes van grote Wordpress websites. Inmiddels is er een andere website te zien, die op Drupal is gebasseerd.

hpdetijd.nl

Het magazine heeft een mooie responsive Wordpress website. Goed voor 224.000 bezoekers in de afgelopen 30 dagen.

Viva.nl

Het bekende damesblad gebruikt ook Wordpress. Goed voor zo'n 800.000 bezoekers de afgelopen maand.

Autoblog.nl

Een van de grootste auto magazine websites. De website kreeg maar liefst 900.000 bezoekers de afgelopen 30 dagen.

Emerce.nl

Voor zover ik weet de grootste Nederlandse wordpress website met 1,5 miljoen bezoekers per maand.

Smashingmagazine.com

Een bekende website voor ons als webdesigners. Goed voor 11 miljoen bezoekers per maand.

Ning.com

Een vreemde eend in de bijt en de enige 'corporate' website tussen de nieuws websites. Ning is een gesloten community systeem en gebruikt Wordpress als informatieve website voor haar dienst. De website krijgt zo'n 23 miljoen bezoekers per maand.

techcrunch.com

De allergrootste is Techcrunch.com, een technologie website die vaak met scoops komt over gadgets of startups. Per maand komen er zo'n 25 miljoen bezoekers op de website.

Zoals je kunt zien worden er grote websites met Wordpress gemaakt en domineren in de lijst vooral magazine websites. Weet je dat er ergens nog een grote Wordpress website is die mist in dit overzicht, dan zie ik hem graag in het reactie gedeelte hieronder.

Voor het achterhalen van de bezoekeraantallen maak ik gebruik van: www.trafficestimate.com

Heb je iets aan deze content gehad? Laat weten hoe je ons waardeert.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

En je ontvangt net als 2,794 andere website eigenaren, marketing en communicatie specialisten een overzicht van onze nieuwste artikelen. Met onderwerpen als: De laatste webdesign trends, SEO tips, usability optimalisatie en tips om je conversie te verhogen.

Reacties

Beperkte HTML

  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.