Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe zorg je, voor het geval dat het mis gaat, voor een backup van je Drupal website?

Hoe maak je een back-up van je…

Elke Drupal website bestaat uit bestanden en een database. Deze staan ergens op een harddisk. Maar hoe stel je ze veilig? En hoe zorg je er nu voor dat, mocht het misgaan, je een Drupal website kan herstellen?
Thomas van Eldijk Thomas van Eldijk
De ideale 404 pagina helpt je verder op weg

Hoe ziet de ideale 404-pagina…

Meestal besteden we weinig tijd aan de 404-pagina. Hij is er omdat het moet. Maar misschien is dat wel een gemiste kans. In dit artikel leg ik uit hoe 404-errors ontstaan, wat je er aan kan doen om dit te voorkomen en hoe je de ideale 404-pagina opzet.
Thomas van Eldijk Thomas van Eldijk
Drupal 8 installatie scherm

De voordelen van drupal

Drupal is misschien wel het beste opensource-CMS ter wereld. Maar wat zijn nu echt de voordelen? Wat maakt het anders dan alle andere contentmanagement-systemen?  En wat voor websites kun je ermee maken?
Thomas van Eldijk Thomas van Eldijk
Waarom worden lange artikelen beter gevonden in Google?

Waarom worden lange artikelen…

Al jaren claimen SEO-experts dat lange artikelen het beter zouden doen in Google. Maar is dat ook echt zo? En waarom is dat? En hoe lang is een lang artikel eigenlijk? In dit (lange?) artikel zoek ik uit hoe het zit.
Thomas van Eldijk Thomas van Eldijk
Man die op een tablet de tekst van een website leest.

Hoe zorg je ervoor dat bezoekers…

De meeste bezoekers van jouw website scannen eerst je tekst en lezen dan enkel de stukken die opvallen of interessant zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat je tekst optimaal scanbaar is?
Thomas van Eldijk Thomas van Eldijk
Hoe zorg je ervoor dat de beveiliging van je website op orde is?

Wat moet je als organisatie doen…

Een hackaanval of datalek is een nachtmerrie voor veel organisaties. Verminderde vindbaarheid, reputatieschade, meldplicht en boetes bij nalatigheid. Hoe voorkom je een hack of datalek en hoe zorg je ervoor dat je als organisatie niet nalatig bent?
Thomas van Eldijk Thomas van Eldijk
Een goede footer kan de redding zijn voor je bezoekers.

Wat zet je in de footer van je…

De footer kan een redmiddel zijn voor bezoekers die niet direct kunnen vinden wat ze zoeken. Maar hoe ziet de ideale footer eruit en welke links plaats je wel en welke niet in de footer?
Thomas van Eldijk Thomas van Eldijk

Welk CMS is het populairst onder…

Toen we hoorden dat een van ‘onze’ websites genomineerd was voor de Website van het Jaar Award 2016, vroegen we ons af: hoeveel procent van de ‘beste websites van 2016’ gebruikt een opensource-CMS? En welk CMS is het populairst?
Thomas van Eldijk Thomas van Eldijk
De nieuwe website op een laptop.

Onze nieuwe Drupal 8 website

In de zomer van 2016 zijn we begonnen met het ontwerpen en ontwikkelen van onze nieuwe Drupal 8 website en sinds twee weken staat deze live. Wat is veranderd en wat is er nieuw? En waarom hebben we gekozen voor deze oplossing?
Robert Roose Robert Roose

WebVR en de toekomst van websites

WebVR is Virtual Reality die je kan benaderen met een VR apparaat en een browser. Dit zal de manier waarop we websites gebruiken en bouwen drastisch veranderen. De techniek staat nog in de kinderschoenen maar belooft nu al veel goeds. 
Robert Roose Robert Roose