Overslaan en naar de inhoud gaan
Foto van mensen in een park

Een Drupal website met meerdere gezichten

schermafbeeldingen van de Exodus website

Voor mij was de doorslag om met Van Eldijk te werken dat ze konden aansluiten op onze wensen, deze perfect vertaalden naar een plan voor de corporate website en de juiste kennis in huis hebben om zowel op technisch als communicatie vlak ons van advies te voorzien.

Maar weten over hoe we de perfecte corporate website maken?
Marloes Berings Marloes Berings Exodus

Exodus Nederland is de grootste landelijke nazorgorganisatie die met professionals en 1800 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan ex-gedetineerden, gedetineerden en hun familieleden.

Exodus zocht een oplossing voor hun nieuwe website waarbij alle doelgroepen die op de corporate website van Exodus komen bediend worden. Een gemeente medewerker is bijvoorbeeld zo’n doelgroep. Deze zoeken een woon oplossing voor een ex-gedetineerde en moeten op de website snel de juiste informatie kunnen vinden. Een andere doelgroep zijn de ex-gedetineerde zelf of hun familieleden die met hele andere vragen zitten.

Om snel deze verschillende doelgroepen naar de juiste informatie te leiden hebben we de diensten van Exodus gekoppeld aan veel voorkomende vragen en de doelgroepen. De bezoeker kan aangeven tot welke doelgroep hij of zij behoort of aangeven welke vraag deze heeft. Daarna worden automatisch de juiste diensten, of beter gezegd, de oplossingen die Exodus kan bieden getoond.

Diensten selectie tool op de homepage van Exodus
Diensten selectie tool op de homepage van Exodus

Community

Naast de corporate informatie van de website is er ook een community gedeelte waarbinnen familieleden van gedetineerden hun kennis en ervaringen kunnen delen. Ze worden hierbij begeleidt door een team van moderators.

Dankzij Drupal hebben we dit community gedeelte op maat kunnen ontwikkelen waardoor dit simpel te bedienen is, voor zowel de community leden als de moderators. Een specifieke functionaliteit die we voor de Exodus community hebben opgezet is een filter die de naam van een penitentiaire inrichting automatisch veranderd in ******** wanneer deze wordt genoemd in een bericht. Dit is een van de extra maatregelen om de privacy van de gebruikers te waarborgen.

Extranet

Exodus is een organisatie die draait op vrijwilligers. Zo’n 1800 om precies te zijn. Deze hebben binnen het CMS hun eigen extranet omgeving gekregen waar ze berichten en kennis kunnen delen, hun gegevens kunnen aanpassen en praktische documenten kunnen downloaden.

Exodus kan deze websites publiceren binnen één Drupal omgeving. Dit heeft als voordeel dat wanneer er onderhoud of verbeteringen worden toegepast, dit maar één keer hoeft te gebeuren. De websites kunnen techniek en content met elkaar delen. En gebruikers kunnen met één account in alle websites. Zo kan een vrijwilliger bij het extranet een declaratieformulier downloaden en wanneer deze ook een moderator rol heeft, ook met dezelfde gegevens in het community gedeelte inloggen om familieleden van gedetineerden te helpen.

Op dit moment wordt dankzij de multi-site techniek die we geïnstalleerd binnen de Exodus website ook het nieuwe intranet van Exodus opgezet. Deze website is uitsluitend bedoeld voor medewerkers van Exodus en wordt een plek waar zij interne evenementen kunnen plaatsen, een smoelenboek kunnen raadplegen, berichten kunnen delen en veel gebruikte documenten kunnen vinden.

Factsheet
Content management systeem
Drupal 7
Locatie(s)
Leiden
Sector(en)
Zorg
Werkzaamheden
Webdesign
Webdevelopment
Training

Wil je meer weten over onze aanpak? Dan vertel ik je hier graag meer over. Je kan mij mailen op [email protected] of direct bellen op 06-24719845."

Of gebruik ons contactformulier
thomas van eldijk Thomas van Eldijk Van Eldijk

Vergelijkbare projecten

Mensen die wachten op een station.

Ook de lerenenwerken.nl website, die genomineerd is voor site van het jaar in 2016, bezit multi-site techniek en gebruikt dit om de regio's die onder het project vallen een eigen website te bieden.

"De bezoekersaantallen zijn toegenomen en de kennisdeling wordt als zeer prettig ervaren." Silvia Pankras UWV