Overslaan en naar de inhoud gaan
Studenten die aan het studeren zijn.

Alle video's binnen een centrale videoportal

Schermafbeeldingen van Video UU website.

"De samenwerking is ons goed bevallen. Hoewel we in het begin wat huiverig waren voor de methode, heeft het precies het resultaat opgeleverd waar we naar zochten. Erg prettig dat al onze wensen binnen het project ‘in time & in budget’ zijn uitgevoerd. Knap gedaan!"

Neem contact met ons op!
Saskia Barendregt Saskia Barendregt Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht is een van de grootste universiteiten van Nederland en richt zich op innovatief onderwijs. Hun innovativiteit laat zich ook zien in de keuze voor Drupal en het vertrouwen dat ze hebben in onze unieke aanpak.

Logo van de Drupal Splash Awards.Met dit project hebben we in 2015 een Splash Award gewonnen. De Splash Awards zijn een initiatief van de Drupal stichting Nederland en is een prijs voor de beste Drupal projecten van de Benelux. De video portal die we voor de Universiteit Utrecht hebben ontwikkeld en deed mee in de categorie onderwijs. 

Met Drupal je eigen YouTube bouwen

Video's zijn een ideale manier om kennis te delen en de Universiteit Utrecht speelt hier al jaren actief op in. Maar doordat de honderden video's van hoorcollege's, presentaties of interviews op verschillende platformen zoals YouTube.com, Vimeo.com of Uitzendinggemist.nl staan, was er geen overzicht meer.

Screenshot van de homepage van Video UU.
De homepage van Video UU.

De Drupal oplossing die we hebben ontworpen en ontwikkeld, is een website geworden die de Universiteit Utrecht in staat stelt alle video's te verzamelen binnen één omgeving. Net zoals op YouTube, kunnen de video's in kanalen geplaatst worden en een tag krijgen. Ook is het mogelijk voor bezoekers om te reageren op video's. Daarnaast kunnen bezoekers video's aandragen waarvan de beheerders kunnen bepalen of ze geplaatst worden.

Factsheet
Oplossing(en)
Content management systeem
Drupal 7
Locatie(s)
Utrecht
Sector(en)
Onderwijs
Werkzaamheden
Webdesign
Webdevelopment
Training

"Ook een award winning website laten bouwen? Ik kan je meer vertellen over de mogelijkheden, de kosten zijn en wanneer de nieuwe website live kan. Je kunt me direct bereiken via [email protected] of 06-24719845."

Neem contact met ons op
thomas van eldijk Thomas van Eldijk Van Eldijk

Vergelijkbare projecten

Een open boek in het gras.

The House of books, uitgeverij van Boeken, zat met hetzelfde probleem als de Universiteit Utrecht. De oplossing, het filteren van de boeken, is te vergelijken met het filteren van de video's.

"We hebben nu een gebruiksvriendelijke site die voor elk medium goed toegankelijk is." Wendy Mazer Wendy Mazer The House of Books