Met Drupal je eigen YouTube bouwen

Video's zijn een ideale manier om kennis te delen en de Universiteit Utrecht speelt hier al jaren actief op in. Maar doordat de honderden video's van hoorcollege's, presentaties of interviews op verschillende platformen zoals YouTube.com, Vimeo.com of Uitzendinggemist.nl staan, was er geen overzicht meer.

Video database

De Drupal oplossing die we hebben ontworpen en ontwikkeld, is een website geworden die de Universiteit Utrecht in staat stelt alle video's te verzamelen binnen één omgeving. Net zoals op YouTube, kunnen de video's in kanalen geplaatst worden en een tag krijgen. Ook is het mogelijk voor bezoekers om te reageren op video's. Daarnaast kunnen bezoekers video's aandragen waarvan de beheerders kunnen bepalen of ze geplaatst worden.

Screenshot van de homepage van de Video UU website
Saskia Barendrecht van de Universiteit Utrecht
Saskia Barendrecht
Universiteit Utrecht

"De samenwerking is ons goed bevallen. Hoewel we in het begin wat huiverig waren voor de methode, heeft het precies het resultaat opgeleverd waar we naar zochten. Erg prettig dat al onze wensen binnen het project ‘in time & in budget’ zijn uitgevoerd. Knap gedaan!"

Splash Award

Met dit project hebben we in 2015 een Splash Award gewonnen. De Splash Awards zijn een initiatief van de Drupal stichting Nederland en is een prijs voor de beste Drupal projecten van de Benelux. De video portal die we voor de Universiteit Utrecht hebben ontwikkeld en deed mee in de categorie onderwijs.

Profile picture for user thomasvaneldijk
Thomas van Eldijk
Eigenaar

"Wil je net als de Universiteit van Utrecht een Award winning Drupal website waarbij bezoekers de content vinden die ze zoeken? We vertellen je graag meer over onze aanpak."

Neem dan contact met ons op