Van online brochure naar online catalogus

The House of Books is een internationaal georiënteerde uitgeverij van populaire boeken. Naast informatie over de uitgeverij en nieuwsartikelen, bestaat de website voornamelijk uit boeken. Vanuit eerdere boeken websites die we hebben ontwikkeld hebben we geleerd dat het vinden van het juiste boek door de bezoeker op vele verschillende manieren wordt gedaan. De een typt een gedeelte van de titel in een vrij zoekveld, de ander gaat systematisch te werk door het gebruik van filters, zoals categorie of tag.

Metatags en filters

Content, in dit geval boeken, beter vindbaar maken start bij de invoer. Doordat we de redacteuren van The House of Books meer invoer mogelijkheden hebben gegeven met een grote set van extra velden, ook wel metatags genoemd. Kunnen we content beter indelen en vindbaar maken voor bezoekers. De extra velden kunnen we gebruiken om op te filteren zodat bezoekers een selectie van interessante boeken zien.

Wendy Mazer
Wendy Mazer
The House of Books

"Onze wens was een site voor de lezer in plaats van alleen een etalage voor de uitgeverij. Van Eldijk heeft deze wens vertaald naar een gebruiksvriendelijke Drupal website die voor elk type medium (PC, iPad of mobiel) toegankelijk is. We zijn erg tevreden met het resultaat!"

Profile picture for user thomasvaneldijk
Thomas van Eldijk
Eigenaar

"Wil je net als The House of Books ook een informatieve website waarbij bezoekers de kennis vinden die ze zoeken? We vertellen je graag meer over onze aanpak."

Neem dan contact met ons op