Overslaan en naar de inhoud gaan
Een magazijn waar vorklift trucks rijden met meetapparatuur van Ravas

Corporate website en klantenportal in één

"De samenwerking met Van Eldijk heb ik als zeer prettig ervaren. Onze wensen en ideeën voor de nieuwe website zijn zo gerealiseerd zoals wij voor ogen hadden. Het is duidelijk opgezet, heeft een moderne uitstraling met een gebruiksvriendelijk contentmanagementsysteem en er komen veel meer leads binnen. De nieuwe corporate website is een visitekaartje voor ons bedrijf waar we erg trots op zijn!"  

Karim Adahchour RAVAS

Voor RAVAS moesten we een meertalige corporate website met acht verschillende talen ontwerpen en bouwen. Het voormalige CMS van Ravas, Typo3, was verouderd en elke uitbreiding vereiste een te grote investering.

Daarnaast is het CMS Typo3 sterk in populariteit gedaald waardoor er niet veel specialisten meer beschikbaar zijn. Dit weerhield RAVAS ervan om de website actief verder te ontwikkelen en bij te houden. 

Een van de doelen was een betere vindbaarheid / conversie. Een duidelijk doel maar niet gemakkelijk te behalen omdat de content identiek zou blijven.

We hebben ons daarom vooral geconcentreerd op een betere flow binnen de website. Door het webdesign te verbeteren hebben we bezoekers kunnen overtuigen om langer te blijven en van product naar gerelateerde case te navigeren en andersom.

Het nieuwe webdesign heeft er voor gezorgd dat de bezoekers 10% meer pagina’s bekijken. De bouncerate is gezakt met 16,28% en de tijd dat een bezoeker op de website blijft is gestegen met 21,9%.

Naast de engagement is ook de conversie is verbeterd. Helaas is dit niet in cijfers weer te geven omdat dit niet gemeten werd met de oude website. Bij RAVAS is ieder geval duidelijk merkbaar dat er een stuk meer aanmeldingen, aanvragen en leads via de website binnen komen.

Klantenportal

RAVAS is een specialist in meet apparatuur voor vorkheftrucks. Haar klanten vertrouwt op actuele documentatie. Vandaar dat we binnen de website een klantenportal hebben opgezet waarbij de klanten van RAVAS kunnen in loggen en afhankelijk van hun rechten de juiste documentatie en bestanden kunnen bekijken.

Om er voor te zorgen dat dubbel werk zoveel mogelijk wordt voorkomen is er een synchronisatie tussen de harde schrijf bij RAVAS waarop de documentatie wordt opgeslagen en de documentatie op de webserver. Op die manier hebben de klanten van RAVAS altijd de actuele specificaties en hoeft RAVAS de documentatie maar op één locatie bij te werken.

Factsheet
Oplossing(en)
Content management systeem
Drupal 7
Locatie(s)
Zaltbommel
Nordkirchen
Sector(en)
Industriële automatisering
Werkzaamheden
Webdesign
Webdevelopment
Koppeling
Migratie

"Wil je net als Ravas ook een corporate website die bezoekers omzet tot leads en je klanten bediend met een klantenportal?"

Neem contact met ons op voor meer informatie
thomas van eldijk Thomas van Eldijk Van Eldijk

Vergelijkbare projecten

Het World Trade Center in Amsterdam.

Ook voor het World Trade Centre Amsterdam hebben we een klantenportal met Drupal ontwikkeld. Hierbinnen kunnen alle huurders van het WTC hun facturen en contracten inzien.

"De samenwerking is zeer prettig. Mensen met kennis van zaken, die goed kunnen uitleggen!" Jolijn Besemer van het WTC Amsterdam. Jolijn Besemer WTC Amsterdam