Content uit 1832 op je smartphone

Het is voor ons een eer geweest om het oudste Nederlandse magazine, ontstaan in 1832, om te zetten naar haar digitale evenbeeld. De Militaire Spectator is een magazine voor officieren met onderwerpen zoals de luchtoorlog in 1914-1918 of de besluitvorming rondom cyberoperaties.

Op verkenning

Er was nog helemaal geen website voor de Militaire Spectator, wat voor- en nadelen met zich meebracht. Zo moesten we vanaf niets gaan bedenken waar bezoekers geïnteresseerd in zouden zijn, hoe ze hun artikelen gaan vinden en vooral gaan lezen. Niet alleen de content maar ook de makers van de content moesten zich aanpassen aan een ander medium dat veel sneller kan inspringen op actuele onderwerpen en interactie biedt met bezoekers.

Screenshot van de homepage van de Militaire Spectator website
Freek Groen van de Militarie Spectator
Freek Groen
Militaire Spectator

"Tijdens de ontwikkeling heeft Van Eldijk de beloftes meer dan waargemaakt. In korte tijd is een mooie, zeer toegankelijke website gemaakt waarin alle op dat moment bekende behoeftes waren verwerkt en ook veel behoeftes die nog tijdens het ontwikkelproces ontstonden zijn verwerkt en meegenomen. Ook na oplevering is de steun uitstekend en ziet de redactie veel mogelijkheden voor aanvullingen. Met de huidige website en de mogelijkheden tot verbreding en verdieping lijkt de toekomst van de Militaire Spectator weer verzekerd. Daarbij kan de Militaire Spectator uitgroeien tot het wetenschappelijke platform voor Nederlandse Militaire Kennis en Kunde."

Online succes

De website is inmiddels al enkele jaren online en zoals we vermoeden beloont Google de grote hoeveelheid content die opeens beschikbaar wordt. Steeds meer bezoekers weten via de zoekmachine hun weg naar de artikelen te vinden en de 'time on site' is hoog wat betekent dat de artikelen ook daadwerkelijk gelezen worden.

Het complete archief is in de afgelopen tijd toegevoegd. Dit gaat terug tot 1832. De uitgaven van die tijd zijn ingescand waarbij de tekst met een OCR functie is gedigitaliseerd. Dankzij een koppeling met de zoekapplicatie Apache Solr kunnen bezoekers razendsnel zoeken in alle uitgeven.

Profile picture for user thomasvaneldijk
Thomas van Eldijk
Eigenaar

"Wil je net als de Militaire Spectator een informatieve website die door Google beloond wordt met grote aantallen bezoekers? We vertellen je graag meer over onze aanpak."

Neem dan contact met ons op