Overslaan en naar de inhoud gaan
Geiten.

Een kruising tussen een wiki, webshop en community

De levendehave.nl website getoond op een tablet, laptop en smartphone

"Na een proces van wensen indienen, testen en verbeteren, was daar dan eindelijk een fantastisch resultaat. Alle inspanningen van beide kanten werden beloond met een prachtig ontwerp. Soms moet je heel ver gaan om iets moois te bereiken. Het bureau Van Eldijk is daartoe bereid."

Jinke Hesterman Levende Have

Levende Have is een begrip onder houders van boerderijdieren en de website Levendehave.nl trekt dan ook gemiddeld 50.000 unieke bezoekers per maand. Met als basis het maandelijkse magazine, voorziet Levende Have de Nederlandse community van kleinschalige houders van hobby- en parkdieren van informatie.

Drupal 5 migreren naar Drupal 7

De Drupal 5 website van Levende Have stond op instorten. Maar om vanaf nul te beginnen met een hele nieuwe Drupal 7 website, was geen optie. Jarenlang hebben bezoekers waardevolle informatie toegevoegd. Tijd om te migreren.

We hebben eerst zorgvuldig een nieuwe structuur opgezet en uitvoerig getest in een prototypefase. Nadat we het eens waren over de structuur, hebben we de oude Drupal 5-content gemigreerd in de nieuwe Drupal 7-website. Zo heb je de voordelen van de functionaliteit van Drupal 7, maar is er geen content verloren gegaan.

Bezoekers kennis laten delen via een wiki met Drupal

Levende Have is groot geworden door bezoekers mee te laten denken en praten over hun hobby. Hoe kun je het beste boerderijdieren verzorgen en waar moet je op letten als ze ziek worden?

Bezoekers kunnen makkelijk informatie delen door een wiki aan te maken of een bestaande wiki te verbeteren. Door middel van een ingenieus revisiesysteem worden alle wijzigingen op aparte pagina's bewaard. Dit zorgt ervoor dat een bezoeker nooit content van andere bezoekers kan verwijderen. Er zijn namelijk altijd meerdere versies beschikbaar. Zo kunnen de beheerders van de website (Jan & Jinke) gemakkelijk een oude versie van de wiki herstellen.

De homepage van de Levende Have community.
Binnen deze Drupal community wordt van alles gedeeld over hobbyboederij dieren.

Drupal is ideaal voor gebruikers om hun video's en foto's te laten delen

Mensen met boerderijdieren zijn vaak trots op hun eigen dieren. Ze laten er dan ook graag foto's en video's van zien aan andere hobbyisten.

Geregistreerde gebruikers op Levende Have hebben de mogelijkheid om op een makkelijke manier deze foto's en video's te delen. Andere gebruikers kunnen er dan weer reactie op geven. Eén keer in de week kiezen Jan en Jinke de leukste foto en video uit. Deze krijgen dan extra aandacht op de homepage. Dit is een extra stimulans voor de gebruikers om zoveel mogelijk foto's en video's te delen.

Factsheet
Oplossing(en)
Content management systeem
Drupal 7
Locatie(s)
Welsum
Sector(en)
Agrarisch
Werkzaamheden
Webdesign
Webdevelopment
webshop

"Meer weten over de mogelijkheden van Drupal of hoe we helpen bij het opzetten van een nieuwe succesvolle website? Je kunt me direct bereiken via [email protected] of 06-24719845."

Neem contact met ons op
thomas van eldijk Thomas van Eldijk Van Eldijk

Vergelijkbare projecten

Een jungle.

De Drupal community Ecosystem Alliance helpt lokale community's bij het behouden van beschermde natuurgebieden. Binnen de community werken met elkaar in 4 verschillende talen.

"Door de klantgerichte aanpak van Van Eldijk ontstaat er een praktische oplossing." Heleen van den Hombergh Ecosystem Alliance
Mensen die wachten op een station.

De Lerenenwerken.nl website van het UWV is gemaakt met Drupal en bezit de nodige community functionaliteiten. Projectleden kunnen inloggen en kennis delen in de vorm van nieuws of documenten.

"De bezoekersaantallen zijn toegenomen en de kennisdeling wordt als zeer prettig ervaren." Silvia Pankras UWV