Kennis delen op één plek

Leren en Werken is een initiatief van de ministeries SZW en OCW, met als doel mensen te helpen bij zaken als omscholing, het maken van de juiste studiekeuze of het vinden van een leerwerk traject. Sinds 2012 is het project Leren en Werken overgedragen aan het UWV.

Kennis delen in een afgesloten intranet met Drupal

Verdeeld over het hele land zijn er 150 projectleden in verschillende werk loketten, die allemaal tegen dezelfde problemen aanlopen. Er was behoefte aan één centrale plek waar al deze projectleden hun nieuws, documenten, ideeën en tips met elkaar kunnen delen.

Voor deze projectleden hebben we met behulp van Drupal een online intranet gemaakt (ook wel extranet genoemd). De projectleden kunnen hierop inloggen en krijgen dan allemaal extra opties te zien waarmee zij hun kennis kunnen delen. Zo is het mogelijk om nieuws en documenten toe te voegen en te koppelen aan hun eigen werkloket. 

Een screenshot van de Lerenenwerken homepage
Silvia Pankras van het UWV
Silvia Pankras
UWV

"In de ontwerpfase is er door Van Eldijk goed geluisterd naar onze wensen. Er zijn goede suggesties gedaan en is er actief meegedacht. De bezoekersaantallen zijn toegenomen en de kennisdeling wordt als zeer prettig ervaren."

Een combinatie tussen een publiekelijk en afgesloten deel

Daarnaast is het ook de taak van het Leren en Werken project om burgers te informeren over het 'Leren en Werken'. Veel van deze informatie wordt al door de projectleden in het afgesloten gedeelte van de website geplaatst.

Daarom hebben we het in deze Drupal website mogelijk gemaakt om bepaalde content gemakkelijk openbaar te maken. Op deze manier is er een slimme combinatie ontstaan tussen het afgesloten en het publieke gedeelte. Door middel van een vinkje kunnen de beheerders van Leren en Werken aangeven of de content ook gedeeld moet worden met het publiek.

In 2016 is de Leren en Werken website genomineerd geweest voor 'Website van het jaar' in de categorie overheid. De Website van het Jaar verkiezing is de jaarlijkse online publieksprijs voor de beste en populairste websites in Nederland.

Daarnaast is de website ontworpen en ontwikkeld volgens de webrichtlijnen (WCAG 2.0) en heeft de website na inspectie door een officiële inspectie-instelling het keurmerk 'Drempelvrij' behaald.

Wil je meer weten over hoe we een toegankelijke, drempelvrije website ontwerpen en bouwen?

drempelvrij keurmerk
Profile picture for user thomasvaneldijk
Thomas van Eldijk
Eigenaar

"Wil je net als Leren en Werken ook een informatieve website waarbij bezoekers en medewerkers de kennis vinden die ze zoeken? We vertellen je graag meer over onze aanpak."

Neem dan contact met ons op