Overslaan en naar de inhoud gaan

Kennis delen binnen een Drupal community

De leren en werken website heeft een responsive webdesign en kun je daarom goed gebruiken of bekijken op verschillende apparaten

"In de ontwerpfase is er door Van Eldijk goed geluisterd naar onze wensen. Er zijn goede suggesties gedaan en is er actief meegedacht. De bezoekersaantallen zijn toegenomen en de kennisdeling wordt als zeer prettig ervaren."

Ook een community website die voor je werkt? Neem contact met ons op
Silvia Pankras UWV

Leren en Werken is een initiatief van de ministeries SZW en OCW, met als doel mensen te helpen bij zaken als omscholing, het maken van de juiste studiekeuze of het vinden van een leerwerk traject. Sinds 2012 is het project Leren en Werken overgedragen aan het UWV en in 2016 is de Leren en Werken website genomineerd geweest voor 'Website van het jaar' in de categorie overheid.

Kennis delen in een afgesloten intranet met Drupal

Verdeeld over het hele land zijn er 150 projectleden in verschillende werk loketten, die allemaal tegen dezelfde problemen aanlopen. Er was behoefte aan één centrale plek waar al deze projectleden hun nieuws, documenten, ideeën en tips met elkaar kunnen delen.

Voor deze projectleden hebben we met behulp van Drupal een online intranet gemaakt (ook wel extranet genoemd). De projectleden kunnen hierop inloggen en krijgen dan allemaal extra opties te zien waarmee zij hun kennis kunnen delen. Zo is het mogelijk om nieuws en documenten toe te voegen en te koppelen aan hun eigen werkloket. 

De homepage van de Leren en werken community.
De homepage van de Leren en werken community.

Een combinatie tussen een publiekelijk en afgesloten deel

Daarnaast is het ook de taak van het Leren en Werken project om burgers te informeren over het 'Leren en Werken'. Veel van deze informatie wordt al door de projectleden in het afgesloten gedeelte van de website geplaatst.

Daarom hebben we het in deze Drupal website mogelijk gemaakt om bepaalde content gemakkelijk openbaar te maken. Op deze manier is er een slimme combinatie ontstaan tussen het afgesloten en het publieke gedeelte. Door middel van een vinkje kunnen de beheerders van Leren en Werken aangeven of de content ook gedeeld moet worden met het publiek.

Factsheet
Content management systeem
Drupal 7
Locatie(s)
Amsterdam
Sector(en)
Overheid
Werkzaamheden
Webdesign
Webdevelopment
Training

"Ook op zoek naar een complete responsive Drupal oplossing? Ik kan je meer vertellen over de mogelijkheden, de kosten zijn en wanneer de nieuwe website live kan. Je kunt me direct bereiken via [email protected] of 06-24719845."

Neem contact met ons op
thomas van eldijk Thomas van Eldijk Van Eldijk

Vergelijkbare projecten

Een jungle.

Binnen de Drupal community website van Ecosystem Alliance werken specialisten van over de hele wereld met elkaar in wisselende teams en in verschillende talen.

"Door de klantgerichte aanpak van Van Eldijk ontstaat er een praktische oplossing." Heleen van den Hombergh Ecosystem Alliance
Een koe in de wei.

Binnen deze Drupal community kunnen houders van hobbydieren inloggen en foto's en video's delen. Daarnaast is er een marktplaats, een webshop en een vraagbaak waar kennis gedeeld kan worden.

"Na een proces van testen en verbeteren, was daar dan eindelijk een fantastisch resultaat." Jinke Hesterman Levende Have