Overslaan en naar de inhoud gaan
Man bladert door een boek.

Van online brochure naar volledige catalogus

Schermafbeeldingen van de website van The House of Books.

"Onze wens was een site voor de lezer in plaats van alleen een etalage voor de uitgeverij. Van Eldijk heeft deze wens vertaald naar een gebruiksvriendelijke Drupal website die voor elk type medium (PC, iPad of mobiel) toegankelijk is. We zijn erg tevreden met het resultaat!"

Ook een complete Drupal oplossing? Neem contact met ons op voor een offerte
Wendy Mazer Wendy Mazer The House of Books

The House of Books is een internationaal georiënteerde uitgeverij van populaire boeken. Naast informatie over de uitgeverij en nieuwsartikelen, bestaat de website voornamelijk uit boeken. Vanuit eerdere boeken websites die we hebben ontwikkeld hebben we geleerd dat het vinden van het juiste boek door de bezoeker op vele verschillende manieren wordt gedaan. De ene typt een gedeelte van de titel in een vrij zoekveld, de ander gaat systematisch te werk door het gebruik van filters, zoals categorie of tag. Het vinden van de juiste balans tussen vormgeving en functionaliteit vormt de uitdaging.

Een verouderde Drupal 6 website ombouwen naar een splinternieuwe Drupal 7 website

The House of Books kwam bij ons met de vraag of we konden helpen met de nieuwe website. Ze waren al erg enthousiast over Drupal, maar liepen tegen beperkingen op met hun toenmalige Drupal 6-website.

In overleg met The House of Books hebben we ervoor gekozen om de oude Drupal 6-website niet te migreren naar Drupal 7. Het gevaar was namelijk dat je veel onnodige rotzooi meeneemt vanuit de oude website. Dit was juist een ideaal moment om met een schone lei te beginnen en verbeteringen in de structuur toe te passen.

Snel en gemakkelijk content vinden met een uitgebreid filter systeem binnen Drupal

De oude website was qua ontwerp en onderliggende techniek niet gebruiksvriendelijk. Het was voor de beheerder lastig om boeken toe te voegen, en voor de bezoekers een hele opgave om deze weer te vinden.

We hebben dit proces verbeterd met behulp van een doordachte structuur, waarbij het invoeren van de boeken makkelijker is. Ook kunnen de medewerkers van The House of Books (optioneel) heel veel extra informatie over het boek kwijt. Deze extra informatie zorgt ervoor dat de bezoeker meer mogelijkheden heeft om een boek te vinden. Ze kunnen bijvoorbeeld zoeken op achternaam van de auteur of sorteren op verschijningsdatum.

Factsheet
Oplossing(en)
Content management systeem
Drupal 7
Locatie(s)
Vianen
Amsterdam
Sector(en)
Uitgeverijen
Retail
Werkzaamheden
Webdesign
Webdevelopment
Training

"Ook op zoek naar een complete responsive Drupal oplossing? Ik kan je meer vertellen over de mogelijkheden, de kosten zijn en wanneer de nieuwe website live kan zijn. Je kunt me direct bereiken via [email protected] of 06-24719845."

Neem contact met ons op
thomas van eldijk Thomas van Eldijk Van Eldijk

Vergelijkbare projecten

Bibliotheek van de Universiteit Utrecht.

In de portal die we hebben ontworpen en ontwikkeld voor de Universiteit van Utrecht is de manier waarop video's gezocht, getoond en gerelateerd aan elkaar kunnen worden vergelijkbaar.

"Erg prettig dat onze wensen binnen het project ‘in time & in budget’ zijn uitgevoerd." Saskia Barendregt Saskia Barendregt Universiteit Utrecht
Een koe in de wei.

Net als bij The House Of Books hebben we de Stichting Levendehave geholpen bij de overstap van een oude Drupal 6 website naar een nieuwe Drupal 7 website.

"Na een proces van testen en verbeteren, was daar dan eindelijk een fantastisch resultaat." Jinke Hesterman Levende Have