Overslaan en naar de inhoud gaan

Een Drupal community voor een non-profit

"Drupal is een veelzijdig en flexibel systeem. Het kent zijn beperkingen maar door de klantgerichte aanpak van Van Eldijk ontstaat er een praktische oplossing."

Meer weten over hoe we community websites maken?
Heleen van den Hombergh Ecosystem Alliance

Ecosystem Alliance is een samenwerking tussen verschillende organisaties die lokale community's helpen bij het beschermen van natuurgebieden. In de praktijk betekent dit dat specialisten, over de hele wereld, in wisselende teams en in verschillende talen met elkaar werken.

Drupal is makkelijk uit te breiden met meerdere talen

Een probleem waar de Ecosystem Alliance mee zat, was dat ze in veel verschillende talen moeten werken. Voor ons Nederlanders is Engels meestal geen probleem, maar in veel delen van Zuid-Amerika is Spaans de voertaal. Het moet voor deze mensen mogelijk zijn om de website in hun eigen taal te bekijken om een bepaalde verbintenis met de Ecosystem Alliance te voelen.

Screenshot van de Ecosystem Alliance community met meertalige opties.
De community van Ecosystem Alliance is beschikbaar in drie talen.

Gelukkig is het met Drupal makkelijk om meerdere talen toe te voegen, waardoor de interface (alle interne Drupal termen) direct vertaald worden. Daarnaast hebben we met behulp van extra modules de gebruikers van de community de mogelijkheid gegeven om content in hun eigen taal in te voeren. Ze kunnen er ook voor kiezen om bestaande content te vertalen.

Factsheet
Oplossing(en)
Content management systeem
Drupal 7
Locatie(s)
Amsterdam
Sector(en)
Non-profit
Werkzaamheden
Webdesign
Webdevelopment
Training

"Ben je ook op zoek naar een partij die een meertalige community voor je kan bouwen? Ik kan je meer vertellen over de voordelen van ons proces en inzicht geven in de kosten. Neem contact met mij op via 06-24719845 of [email protected]."

Neem contact met ons op
thomas van eldijk Thomas van Eldijk Van Eldijk

Vergelijkbare projecten

Een koe in de wei.

Voor de Stichting Levende Have hebben we een Drupal community ontwikkeld. De community heeft o.a. een vraagbaak, een marktplaats, interessante dossiers met artikelen en een webshop.

"Na een proces van testen en verbeteren, was daar dan eindelijk een fantastisch resultaat." Jinke Hesterman Levende Have