Hoe houd je een informatieve website inzichtelijk?

DOVA is een samenwerkingsverband dat bestaat uit de 12 provincies, de Vervoerregio Amsterdam, de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en het OV Bureau Groningen-Drenthe. Om het openbaar vervoer te verbeteren stemt DOVA landelijk OV-beleid op elkaar af en deelt kennis en ervaring.

De oplossing: filters

Veel gebruikersonderzoeken laten zien dat filters de websitebezoekers helpen bij het vinden van de juiste content. De bekendste voorbeelden hiervan vinden we terug in webshops waarbij bezoekers razendsnel tussen duizenden producten een kleinere selectie kunnen maken en zo tot hun keuze komen.

Bij de DOVA-website hebben we een combinatie gemaakt van lineaire navigatie en filters. We helpen de bezoeker door een voorselectie te maken op basis van zes thema’s die de content op de website onderverdelen in duidelijke, voor iedereen te begrijpen onderwerpen.

DOVA Filters
Carin de Vos van DOVA
Carin de Vos
DOVA

“De samenwerking met Robert en Thomas verliep heel soepel. Na het delen van onze verwachtingen over de nieuwe site zijn ze aan de slag gegaan. Bij de presentatie hebben ze ons enorm verrast met een site die helemaal aan onze verwachtingen voldoet en op sommige punten zelfs die verwachtingen overtreft. Deze professionals hebben aan een half woord genoeg!”

137,5% meer bezoekers

De website is zeer goed ontvangen. Dat is terug te zien aan zowel de positieve feedback van bezoekers van de DOVA-website als aan de statistieken binnen Google Analytics. Al in de eerste twee weken was een stijging te zien in de bezoekersaantallen. Die stijging zette zich door in de eerste maanden na de livegang en met de verbeteringen die we samen met DOVA doorvoeren verwachten we dat dit blijft stijgen.

Daarnaast werd de tijd die de bezoeker op de nieuwe website doorbracht aanzienlijk korter. Dit is goed te verklaren door de aangepaste indeling van de content waardoor de bezoeker sneller de gezochte documenten kan vinden en downloaden.

Profile picture for user thomasvaneldijk
Thomas van Eldijk
Eigenaar

"Wil je net als DOVA ook een informatieve website waarbij bezoekers de kennis vinden die ze zoeken? We vertellen je graag meer over onze aanpak."

Neem dan contact met ons op