Overslaan en naar de inhoud gaan

Het beste eindresultaat voor uw design? Geef input!

Een webdesigner leeft van input. Geef een webdesigner daarom zo veel mogelijk input als je kan wanneer je een nieuwe website laat ontwerpen. Des te meer input, des te beter het eindresultaat.

Het is tegenstrijdig maar hoe meer vrijheid je een webdesigner geeft des te moeilijker het wordt om een goed webdesign te maken. Een webdesigner heeft input en restricties nodig om een webdesign te maken dat precies aansluit op jouw eisen en wensen. Ontwerpen is in essentie het creëren van een zo mooi mogelijk webdesign binnen de restricties die er zijn. Daarom is het belangrijk om de webdesigner zoveel mogelijk input (en dus restricties) te geven.

Input algemeen

De basis van alle input is onder te verdelen in de volgende punten:

  • Doelgroep: wie bezoekt de site en welke doelgroep moet bereikt worden?
  • Wat is het doel van de website?
  • Wat zijn de belangrijkste producten en diensten?

Op de hoogte blijven? Meld je aan op onze nieuwsbrief

Input afbeeldingen/communicatie

Deze input is voornamelijk gericht op de bestaande communicatie. De oude website, wat was hier mis mee? Bestaande huisstijl/corporate guidelines. Te gebruiken afbeeldingen, logo's en kleuren. Brochures, nieuwsbrieven, posters, evenementen stands, visitekaartjes, advertenties, video's: oftewel alles wat de boodschap van het bedrijf overbrengt.

Input statistieken

Als er al een website is en er draait een statistieken systeem dan zijn deze gegevens goud waard voor de webdesigner. Dit geeft de webdesigner zeer veel inzicht in het gedrag van de huidige bezoekers. Denk hierbij aan: Pagina's waarop de bezoekers binnenkomen. Pagina's waarop de bezoekers uitstappen. Meest gezochte zoekwoorden. Belangrijke bronnen voor het instappen (direct verkeer, verwijzingen of zoekmachines). Bouncepercentage.

Tot slot

Des te meer input, des te meer restricties, des te groter de uitdaging voor de webdesigner dus des te beter het eindresultaat.

Heb je iets aan deze content gehad? Laat weten hoe je ons waardeert.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

En je ontvangt net als 2,794 andere website eigenaren, marketing en communicatie specialisten een overzicht van onze nieuwste artikelen. Met onderwerpen als: De laatste webdesign trends, SEO tips, usability optimalisatie en tips om je conversie te verhogen.

Reacties

Beperkte HTML

  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.