Artikelen

website van het jaar

De Leren en Werken website die we hebben ontworpen en ontwikkeld in opdracht van het UWV is genomineerd voor 'Website van het jaar 2016' in de categorie 'overheid'. Binnen deze categorie is plek voor 12 websites en de Leren en Werken website is hier een van.

Stukken taart die de verschillende subsites uit een multi-cms voorstellen.

De multisite-cms

Veel organisaties hebben meer dan één website. Dat betekent meerdere hostinglocaties en meerdere websites om te onderhouden. Maar wat als je alle websites nu vanuit één cms kunt publiceren?

Meer verkeer naar je corporate website? Zet een campagne website op!

Campagne websites

Meer verkeer naar je corporate website? Denk dan eens aan campagne website. Deze zorgt voor meer traffic, meer conversie, meer naamsbekendheid een groter bereik en vertrouwen bij je doelgroep.

Verbetert een goed webdesign de vindbaarheid van je website?

Webdesign en SEO?

Een mooi webdesign zorgt voor een goede uitstraling, vertrouwen en fijne leesbaarheid. Maar zorgt het ook voor een betere positie in Google?

Mensen op een perron wachtend op een trein.

Overstappen op Drupal 8?

Met de komst van Drupal 8 moet je jezelf bij elk nieuw project afvragen of je nu Drupal 7 of Drupal 8 gaat gebruiken. In dit artikel probeer ik je te helpen deze keuze makkelijker te maken door te kijken naar welke modules er beschikbaar zijn voor Drupal 8.

Je vindt het past echt snel met Apache Solr

Alles over Apache Solr

Zonder Apache Solr zouden we op grote websites zoals funda.nl en autotrack.nl geen huizen of auto’s kunnen vinden. Apache Solr is een open source-applicatie die je kunt koppelen aan je website en die het zoeken van de content binnen je website overneemt.

Bezoeker die op een website navigeert

7 psychologische trucs

Dit zijn in willekeurige volgorde de meest effectieve psychologische trucs die wij gebruiken op de websites die we ontwerpen en bouwen.

foto van een grote groep mensen - een community

Succevolle community

Maar een goede community website heb je nog geen succesvolle community. We hebben tientallen community websites opgezet, waarbij elk traject compleet uniek was. En toch zijn er overeenkomsten die we terugzien bij de meest succesvolle online community’s...

Een snelheidsmeter in het dashboard van een auto.

AMP: sneller mobiel web

Google heeft een nieuwe techniek ontwikkeld die het laden van pagina's op een mobiele telefoon tot wel vier keer sneller maakt. In dit artikel leg ik uit wat AMP is en hoe het werkt.

Een programmeur die custom code oftewel maatwerk programmeert op zijn laptop.

maatwerk en open source

Wat als de open source-website die je gebruikt net niet biedt wat je zoekt? Dan kun je wachten tot de open source-community een oplossing voor je ontwikkelt en test, of je kunt zelf een uitbreiding laten maken.

meer bezoekers?

Een succesvolle website moet ook zorgen voor ‘conversie’ maar zonder initiële bezoekers kan er weinig conversie plaats vinden. Maar hoe krijg je meer bezoekers op je website? Een vraag die eigenlijk aan de basis staat van elke succesvolle website.

Ga zorgeloos op vakantie terwijl je Drupal website als een zonnetje draait.

Zorgeloze Drupalhosting

Om ervoor te zorgen dat jouw Drupalwebsite qua hosting zonder problemen functioneert en jij je volledig kunt concentreren op het beheren van je website, heb ik een aantal ‘best practices’ verzameld die wij als Drupaldevelopers in de afgelopen jaren hebben geleerd.

Hoeveel moet je investeringen in structureren van je website voor een goede positie in Google?

Zijn metatags zinvol?

Het lijkt wel of we steeds meer energie stoppen in het “correct” structureren en labelen van onze websites. Van extra metadescriptions tot twittercards, en van open graph markup tot schema.org. Maar zorgt dit labelen van onze content met extra metatags voor een betere positie in Google?

Een foto van een raket die net als Drupal 8 gelanceerd wordt.

FAQ Drupal 8

Drupal 8 bevat een hoop nieuwe technologische verbeteringen. Maar wat betekent Drupal 8 voor jou? Moet je overstappen? En zo ja, hoe gaat dat?

Welke ingrediënten heb je nodig om een succesvolle corporate website te maken?

corporate website

3 'ingrediënten' voor een succesvolle corporate website waarmee je bezoekers overtuigt, zorgt voor leads, nieuwe klanten, bekendheid, meer omzet en ga zo maar door.

Kat met een bril op.

Drupal drempelvrij

Een drempelvrij website moet voldoen aan de webrichtlijnen en daardoor voor iedereen toegankelijk zijn. In dit artikel bespreek ik enkele tips hoe je jouw Drupal website drempelvrij kan maken.

Iemand die iets op papier zet.

SEO in 3 stappen

Bepaal waar je op gevonden wil worden in Google. Kijk of jouw zoekwoorden aansluiten bij de zoekopdrachten die gedaan worden in Google en schrijf dan content op basis van deze zoekwoorden. Zo simpel is het.

Breng je website in kaart met een XML sitemap bestand

XML sitemap

Een sitemap.xml is een databestand met daarin de links naar alle pagina’s van je website. Een soort lijst waarmee je alle onderdelen van je website in kaart brengt.

Hoe hoog sta jij in de Google zoekresultaten?

Positionly

Een tool die automatisch voor jou je positie in Google kan meten is Positionly.com. Positionly kan automatisch tientallen of honderden zoekopdrachten voor je uitvoeren. Zo krijg je na verloop van tijd een perfect inzicht.

Hosting voor je website

Helaas is het kiezen van de juiste hosting voor je website niet gemakkelijk en kom je in de praktijk toch vaak voor verrassingen te staan. Daarom dat ik in dit artikel probeer alle opties op een rijtje te zetten.